2015/09/30

syksyinen kurpitsarisotto

    Yhteistyössä Nordalcon kanssa
Mitä mitä mitä! Syyskuun vika! Nytkö jo! No jo. Jos ikinä kuvittelin kevään kiireiseksi niin syksyn aikataulu on ollut masokismia maksimissaan. Vapaat hetket ilman pienintä velvollisuudentunteen hiventäkään ovat arjen pyörremyrskyssä nykyään luksusta, mutta päättömän kiireen keskellä sitäkin tärkeämpiä. Soitto kaverille ja kutsu ruokapöytään riittää - työnjaosta voidaan keskustella sitten paikan päällä, njäh njäh!
Pimeiden syysiltojen lämmikkeeksi ja kevyeksi seurusteluviiniksi saimme maisteltavaksi Les Fumées Blanches Sauvignon Blancia, joka on jo entuudestaan tuttu keväisestä brunssipöydästä Peetan luota. Silloin vaimo taikoi Vege! -kirjasta herkullista kukkakaalicrustia, jonka pariksi sitruksinen valkkari sopi mainiosti.
Parhaimmillaan kalan, äyriäisten (loistava myös sushin kanssa!), juustojen ja kasvisten kanssa soveltuvalle valkkarille halusimme keksiä jonkin hieman syksyisemmän reseptin ja pian mokoma löytyikin tutusta ja turvallisesta köökkikirjasta. Kurpitsarisottoa parempaa kaveria olisi viinille saanut hetken hakea, nimittäin neljän desin verran sitä lorahti itse ruokaankin! Pitänee kokata (vai pitäisiköhän tässä yhteydessä käyttää vain yksikkömuotoa) vaimon kanssa useammin, sen verran ihanaa se syömi... ruoanlaittaminen yhdessä on.
Aloita kuorimalla ja kuutioimalla 400 g hokkaido-kurpitsaa. Raasta sen jälkeen sitruunankuori ja pane se marinoitumaan oliiviöljyyn (n. 10 min). Ryöppää 100 g kurpitsakuutioita kiehuvassa vedessä 7-8 minuuttia, siivilöi ja sekoita soseeksi sauvasekoittimella. Paahda riisiä pienessä tilkassa oliiviöljyä minuutin verran. Lisää valkoviini ja loput kurpitsakuutiot. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsasose. Sekoita noin 15 min lientä vähitellen lisäten, kunnes riisi on hieman al dente ja kurpitsa kypsää. Lisää voi, juustoraaste ja lopuksi hunaja, sitruunamehu ja -kuori sekä rosmariini. 

2 kommenttia:

  1. Nyt ollaan kyllä jännän äärellä. Onko sulla jotain s-postiosotetta johon kirjottaa (fani)kirje sulle, koska mää tahon (ja oon vaikuttunu sun blogista)? :D

    VastaaPoista
  2. mikset enää bloggaa!!?! tää on ollut mun ihan lempiblogeja ikinä :(

    VastaaPoista