2015/03/29

valkkaria ja kukkakaalicrustia

Peeta kutsui minut lauantaina luokseen brunssille uuteen ihanaan yksiöönsä! Viinilasillisen jos toisen olen kyllä kumonnut tässä kämpässä aikaisemminkin, mutta tällä kertaa osasin pitää vinkut poissa kalliilta berber matolta... 

Brunssipöydän antimiin halusimme vihersalaatin, lohen, juustojen ja hedelmien lisäksi jotain vähän spessumpaa. Peeta oli kaivanut esiin VEGE! Tuoreita makuja kotikeittiöstä  -kirjansa ja valkannut resepteistä yhden kokeiluun. Suunnattomasta villityksestään huolimatta kukkakaalicrust, eli kukkakaalista tehty piirakka/pitsapohja oli allekirjoittaneelle täysin uusi juttu! Kirja oli muutenkin täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä (vähän mielipiteitä jakavasta nimestään huolimatta kirjan resepteissä käytetään myös eläinperäisiä tuotteita), joita on ihan pakko päästä omassakin arjessa kokeilemaan. 

Vaikka meidän crusti näytti loppujen lopuksi enemmän munakkaalta kuin pitsalta, oli maku aivan järjettömän hyvä!! Jos joku välttelee kesää kohden turhia hiilareita (haha, i w i s h), tulee tässä ohje terveellisestä pitsan korvikkeesta, joka upposi ainakin meihin ihan täydestä!


kukkakaalicrust:


1 kukkakaali
1 dl raastettua parmesaania/goudaa 
½ tl kuivattua basilikaa 
½ tl kuivattua oreganoa 
1 tl suolaa 
1 kananmuna

Raasta kukkakaali ja käytä huoletta myös kannat ja varsi. Höyrytä raastetta noin 5 minuuttia, tai kypsennä mikrossa 7-8 min. Laita ohut keittiöliina siivilään ja kaada kukkakaaliraaste siihen. Anna raasteen hetki jäähtyä ja purista sitten haarukalla nestettä pois niin paljon kuin saat. Lopputuloksen pitäisi olla kuivanoloinen pallo.

Raasta juusto kulhoon ja lisää joukkoon kuivayrtit, suola ja kananmuna. Lisää kukkakaali ja sekoita hyvin. Ota irtopiirakkavuoan pohja ja leikkaa siihen pohjan kokoinen leivinpaperi. Litistä taikina muotoonsa haarukalla painellen ohueksi ja taisaiseksi. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. 

Vinkki: Pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää leivinpaperin välissä jääkaapissa.

Täytteet: Tomaattikastikkeen lisäksi täytteiksi sopii esimerkiksi mozzarella tai vuohenjuusto, punasipuli, oliivit ja basilika.

7 kommenttia:

  1. hei mitä teidän salaatti sisälsi, näyttää mielettömän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän salaatti sisälsi salaattisekoituksen (pinaattia, rucolaa yms.) lisäksi kurkkua, kirsikkatomaattia, fetaa maustetussa öljyssä (olisikohan ollut arlan joku tomaatti-basilika?) ja avocadoa. Ei sen kummoisempi, mutta herkullinen toki!

      Poista
  2. Hei näyttää ihanalta !! Myös kattaus ja Peetan kämppä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin näyttää! Peetalla on niin ihania kristallilaseja ja muutenkin sisustus on (tietty) vimpan päälle ;-)

      Poista
  3. Ooo, tollasesta kukkakaalicrustista en ole kuullutkaan. Täytyy testata! :)

    VastaaPoista
  4. oi, mitä herkkuja! Tekee mieli kutsua kaverit brunssille ja ruveta kokkailemaan :)

    rolssi.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. Hei herkkusuu, sut on haastettu!

    http://nofashionvictims.bellablogit.fi/2015/04/parasta-just-nyt/

    VastaaPoista