2013/04/11

salaattia ja sangriaa

Täältä eteeni kerääntyneen läksypinon takaa moi! Kun muut nautiskelevat viikonloppuvapaistaan, juoksee meikäpoika paikasta A paikkaan B. On koulua, on töitä, on harrastuksia ja kissanristiäisiä. Kuulostaako tutulta? Kevät tuntuu olevan monelle vuodenajoista hektisin. Syksyn jälkeen otamme itsellemme oikeuden rauhoittua. Kääriydymme viltin alle ja katsomme hömppäsarjoja suklaalevy ystävänämme. Kun meille suomalaisille tuntematon valoilmiö ilmestyy kaamoksen jälkeen taivaalle, kaivamme pölyttyneet kalenterimme esiin ja täytämme sen lähes orjallisesti erilaisilla velvollisuuksilla.
Kesällä täytyy olla messissä. Se on ainoa aika vuodesta, jolloin ihminen voi ja haluaa näyttäytyä. Pitää olla aktiivinen, pirteä ja sosiaalinen - siis melkeinpä kaikkea muuta kuin vielä muutama kuukausi sitten. Uskaltaisin väittää, että elämäntyylimme olisi varsin erilainen, jos saisimme nauttia auringonvalosta pidempään. Armottoman lyhyen ja kiireisen kesän jälkeen useat meistä tarvitsevatkin lomaa vasta sen loputtua, eikä päinvastoin. 
Kun nukuttuja tunteja on takana kourallinen, lähtee tuikitavallinen ruokapostauskin käsistä! Tarinan opetus? Kuunnelkaa itseänne ja omaa hyvinvointianne. Opetelkaa pysähtymään ja sanomaan myös ei. Voit hyvällä omallatunnolla yliviivata sovitun tapaamisen ja antaa aikaa itsellesi silloin kun se on todella tarpeen - vaikka sitten herkullisen salaatin ja sangrian kera!

couscous-feta salaatti
 • 2dl couscousia
 • 2dl vettä
 • 1/2 tl suolaa
 • kurkkua
 • kirsikkatomaatteja
 • aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
 • makeaa suippopaprikaa
 • fetaa
 • rucolaa
 • mustapippuria

Kiehauta vesi, lisää suola ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja anna turvota kannen alla muutama minuutti. Sekoita couscousin joukkoon vihannekset, aurinkokuivatut tomaatit ja feta. Mausta haluamasi mukaan. Ruokaisan salaatin kaveriksi sopii välimerellinen sangria, nam!

10 kommenttia:

 1. nam sangriaa!! tekee mieli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan lemppari seurajuomaa!

   Poista
 2. oi nam mikä salaatti! resepti visusti talteen hehe :) oot söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on super hyvää! Tshihiii kiiitos :--*

   Poista
 3. Kiitos reseptistä! Ostin viikko sitten couscous-paketin ja nyt tiedän vihdoin mitä siitä teen! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tuli resepti oikeaan aikaan ;-)

   Poista
 4. Oot Super Jannen Fb-sivun profiilikuvassa, aikamoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo! Kuva liittyy Jannen uuteen musavideoon, jossa esiinnyn :--)

   Poista
 5. Oi miten herkullisia kuvia! Tosi inspiroiva tää sun blogi :-) ♥

  http://kisstherain-p.blogspot.fi/

  VastaaPoista